De Zekere Hond

Wat we merken is dat honden soms wat aanpassingsproblemen vertonen. Veelvoorkomend zijn verlatingsverdriet en socialisatieangst.

Soms hebben honden niet goed geleerd alleen te zijn. Dit uit zich in blaffen, huilen, poepen, plassen of ‘herinrichting’ van het huis als de eigenaren weer wat meer van huis zijn. Het wordt verlatingsangst genoemd, maar eigenlijk is het meer verlatingsverdriet: ik wil niet dat jullie mij alleen laten!

Ook kunnen (deze) honden angstig zijn. Bijvoorbeeld omdat ze, juist in de periode dat ze de wereld zouden gaan ontdekken (tussen de 8 en 12 weken), geen kennisgemaakt hebben met veel verschillende mensen, dieren of situaties. Ze hebben dan ook niet geleerd hiermee om te gaan. Je kunt dit nu merken doordat je hond angstig of soms agressief reageert op andere honden of mensen. Heel vervelend, voor jou maar ook zeker voor je hond!

Gelukkig biedt de Hondenhogeschool hulp. In een drietal lessen (de Zekere Hond) helpen wij je op weg om de hond te leren alleen te zijn en hem weerbaarder en zekerder te maken. Zo kan hij weer met vertrouwen de wereld tegemoet treden…en jij met een fijn gevoel van huis.

In deze cursus komen we in eerste instantie aan huis om te bekijken wanneer de problemen voorkomen en leren we je wat je eraan kunt doen. In de twee andere lessen gaan we aan de slag met resocialisatie en ontdekken we samen met jou en je hond opnieuw de wereld! De cursus De Zekere Hond is op aanvraag, dus neem vooral contact op om deze te plannen.