Hoopers

Sinds ik in aanraking ben gekomen met de Hoopersport ben ik zeer enthousiast over deze manier van actief bezig zijn met honden. Hoopers is echt een leuke en laagdrempelige manier om de band tussen hond en begeleider te bestendigen en versterken. Het heeft raakvlakken met Agility, alleen is Hoopers een stuk minder fysiek belastend. Mentaal is dat een ander verhaal; reken maar dat je hond zijn hersens goed aan het werk moet zetten!

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers (halve hoepels), tonnen en tunnels. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen. De handler/begeleider/baas van de hond staat in het midden van het parcours en dirigeert de hond met commando’s en armbewegingen door de verschillende obstakels. Het is dus een sport voor jong en oud (hond en begeleider). 

Bij de Hondenhogeschool bieden we daarom Hoopers als hondencursus aan. Daarnaast gebruik ik Hooperelementen in de cursussen, omdat ik zie hoeveel plezier dit geeft. En ook als je alle cursussen hebt doorlopen, kun je lekker door met de Hoopersport. Er is altijd meer te leren 🙂